Danske Bank

Oletko kiinnostunut osakesäästötilistä?

Mietityttävätkö raha-asiat ja sijoittaminen kiinnostaa?

Osakesäästötili rantautuu Danske Bankille heti alkuvuodesta 2020! Akavan jäsenliittojen jäsenet saavat Danske Bankilta osakesäästötilin käyttöönsä ilman hallinnointikuluja ja maksavat siten vain käymästään kaupasta.

Osakesäästötili sopii kaikille kiinnostuneille, myös aloitteleville sijoittajille, jotka haluavat oppia lisää sijoittamisesta.

Oheisesta linkistä voit jättää Frankille sähköpostiosoitteesi, jos kiinnostuit ja Danske Bank on sinuun myöhemmin yhteydessä.


Danske Bankin artikkeli kertoo seuraavaa: 5 asiaa, jotka sinun on hyvä tietää osakesäästötilistä

Mistä paljon puhuttaneessa osakesäästötilissä oikeastaan on kyse? Nyt on hyvä hetki ottaa selvää, joten nappaa talteen viisi faktaa.

  1. Mikä on osakesäästötili? Osakesäästötili on tili, jonka sisällä voit ostaa ja myydä kotimaisia ja ulkomaisia pörssilistattuja osakkeita ilman välittömiä veroseuraamuksia. Osakesäästötilillä sijoittaja maksaa sijoitusten tuotoista veroa vasta siinä vaiheessa, kun hän nostaa tililtä rahaa. Tuotto on verotettavaa pääomatuloa. Osakesäästötilin sisällä myös osingot ovat verovapaita.

  2. Milloin osakesäästötiliä pääsee käyttämään? Osakesäästötilille säästäminen, eli rahansiirto ja kaupankäynti, on lain mukaan mahdollista 1.1.2020 alkaen.

  3. Kuka voi avata osakesäästötilin? Osakesäästötilin voi avata kuka tahansa yksityishenkilö (luonnollinen henkilö), ja tili voidaan avata myös alaikäiselle. Sen sijaan yritykset ja yhteisöt eivät voi avata osakesäästötilejä.

  4. Minkä verran osakesäästötilille voi siirtää rahaa? Yksityissijoittaja voi siirtää osakesäästötilille joko kerralla tai erissä korkeintaan 50 000 euroa. 50 000 euron raja koskee tilille siirrettävän rahan määrää, eli sijoitusten arvo voi nousta sitä suuremmaksi tai laskea pienemmäksi.

  5. Kuinka monta osakesäästötiliä voin avata? Yksi henkilö voi avata vain yhden osakesäästötilin.

Kirjaudu sisään, niin pääset käsiksi opiskelijaetuihin saman tien!

© Frank Students 2021 | Made with ♥ in Helsinki